Moda Model

Lambader Modelleri 2020

08.02.2020
1.078
Lambader Modelleri 2020

Lambader Modelleri 2020 sezonunda evlerin vazgeçilmez aksesuarlarından biridir. Lambaderler, en basit tanımıyla ayaklı lambalar hem aydınlatma hem de dekor amaçlı kullanılıyor. Daha öncelerde okuma odalarında göz yormaması sebebi ile kullanılan lambaderler artık birçok evin salonunu ve yatak odalarını süslüyor. Kullanımı günümüzde iyice yaygınlaşınca farklı modelleri ve farklı modern, antik ya da avangarde modeller yayıldı.

Evlerin yanında ofislerde de kullanılmaya başlayan Lambader Modelleri 2020 sezonu ile tamamlayıcı olarak kullanılmaya başladı. Evlerin ve ofislerin genellikle köşelere konarak aydınlatmayı destekleme amacıyla kullanılır. Birbirinden farklı ve çeşit çeşit modelleri ile evlerin köşelerine yerleşmeye hazır durumda. Uzakdoğu tarzına yakın olarak kağıttan üretilen lambader modelleri ya da gövde ve başlığın birleşerek bütün bir aydınlatma halini almış halidir. Daha çok metal ayaklı modeller tercih edilirken ahşap modeller de kullanılacaktır.

En Çok Tercih Edilen Lambader Modelleri

Cam başlıklı modeller bu senenin en çok dikkat çeken modeller arasında yer alır. Dekorasyon için farklı yerlerde ve farklı formlarda hemen hemen her yere uyum sağlayabilecek modeller bulunuyor. İç mekan tasarımlarında iç mimarların da dikkatini çeken ve kullandıkları modeller arasında yer alan lambader, artık evlerde daha çok kullanılmaya başlayacak. Tercihlerin artması sonucu daha çok ve farklı modelleri çıkan lambaderler bulundukları ortama farklı bir ambiyans katar.

Lambaderlerin arkada ya da yan tarafta kalacak şekilde konumlandırılması gerektiği unutulmamalıdır. Küçük odaları aydınlatmak amacı ile lambaderler hem hesaplı hem de tasarruflu bir seçenektir. Göz yormayan ışıklandırması sebebiyle konumlandırılması doğru olduğu sürece göz sağlığınız için iyi olacaktır. Küçük salonlar için ise daha sade ve düz renk modeller tercih edilmelidir. Böylece zaten küçük olan salonu kalabalık olmaktan kurtarır.

Yatak odalarında ise baş uçlarında tercih edilen lambaderler odada bulunmayan ya da patlatacak bir model olarak seçilirse daha uygun ve şık duracaktır. Özellikle yeşil, mor ve açık mavi tonlarında renkler tercih edilirse hem modern bir görüntü hem de göz yormayan bir hava olacaktır.

Lambader modeli için kullanılan ahşap, metal ve taş malzemeleri dekoratif kullanımları ile evinize ışıltı ve parlaklık kazandıracaktır. Bir salonun ya da bir yatak odasının ışıltılı bir dekorasyona sahip olması için parlak taşların yer aldığı lambader modellerini tercih etmek ideal bir tercih olacaktır. Bunun yanı sıra ofis dekorasyonunda lambader kullanımı olacaksa sade ve ahşap bir model çok şık olacaktır. Ancak bu diğer mobilyalarınıza da bağlıdır. Bu anlamda kullanılan ana malzemeler devreye girer. Dekorasyonun tamamlayıcı olması için de bu önemli bir noktadır.

Lambaderler için Dekor Önerileri

Yatak odası, salon ve ofis dışında evin diğer odalarında lambader kullanılması gerekiyorsa mobilyaların ana maddesi dışında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunur. Bunları dikkate almak kusursuz bir dekorasyon için gereklidir. Odaların renk yoğunluğuna göre lambader tercihi yapmak gerekir. Rahatlatıcı renkler olarak mavi ve tonlarında tercihler yapılabilir. Eğer sıcak renkler düşünülüyorsa kırmızı, turuncu ve sarı tonlarını kullanmak doğru tercih olacaktır.

Sert ve köşeli mobilyalar, kare ya da dikdörtgen hatların hakim olduğu odalarda dekorasyonu yumuşatmak için daha yuvarlak hatları olan lambaderler tercih edilebilir. Silindir, dairesel ya da yuvarlak lambaderler ortamı yumuşatarak hoş bir görüntü sağlar.

Geniş salonlarda ise odanın bir köşesini merkeze almak gerekir. Salona ilk kez girenlerin merkezi dikkate aldıklarında salon hakkında genel bir görüş elde etmelerini sağlar. Geniş salonlarda mobilyalar arasında bir köşeye, taş süslemeli, dekoratif ve gösterişli tasarıma sahip lambader ekleyerek köşeyi merkez yapabilirsiniz.

Çalışma odaları için masa lambası yerine lambader kullanılabilir. Masa lambası tarzında, çalışma odalarına uygun lambaderler ile şık bir çalışma köşesi yaratmak sizin elinizde. Lambader seçiminde dikkat edilmesi gerekenler arasında ise lambaderin kullanılacağı yerin rengi ve alan yeterliliği, ışık yeterliliği ve kullanılan modelin V değeri yer alır. Kullanılan modellerin Volt değeri elektrik faturası açısından önemli bir nokta olacaktır. Yerin büyüklüğü ve rengi ise seçilen lambaderin modeli üzerinde direkt etkilidir. Işık yeterliliği ise göz sağlığı ve aydınlanma bakımından büyük önem taşır. Bu ipuçlarıyla evinizi güzelleştirmek sizin elinizde!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.