Moda Model

İğne Oyası Modelleri 2020

19.02.2020
3.743
İğne Oyası Modelleri 2020

İğne oyası geçmişten beri süre gelen geleneklerimizden bir tanesidir. İğne oyaları genel olarak tülbent kenarında kullanılsa da havlu kenarında da çok şık durmaktadır. İğne oyası bohça kenarına ve yastık kenarına işlemelerde de kullanılır. Özellikle genç kızların çeyizlerinde mutlaka bir adet iğne oyası bulunur. Yapımı çok zor olan iğne oyaları çok zarif ve şık göründüğü için oldukça tercih edilir. İğne oyası modelleri 2020 arasında en çok çiçek işlemeli ve boncuklu modeller moda.

İğne Oyası Modelleri 2020

Çiçek işlemeli iğne oyası modelleri geçmişte de moda olan modeller arasındadır. Çiçek işlemeli modeller genellikle yeşil zemin üzerine yapılır. Önce tülbentin kenarları kıvrılarak yeşil ip ile zemin oluşturulur. Daha sonra üzerine iğne ile çiçek motifi işlenir. Bazı tülbentlerde düz bir renk kullanılarak iğne oyası modeli oluşturulur. Seçilen tülbentin üzerindeki desenin iğne oyası ile uyumlu olması çok önemlidir. Çiçek desenleri bulunan tülbentlerin kenarına çiçek motifi işlenmelidir. Çiçek desenli oyalar havlu kenarında da tercih edilebilir.

Kelebek iğne oyası da bu sene tercih edilen modeller arasında. Oldukça şık ve zarif duran bu oyalar kolaylıkla yapılabilmekte. Bu model ile başörtünüzün daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu modelde kullanacağınız renkleri başörtünüzdeki renkler ile ayarlayabilirsiniz. Boncuklu iğne oyası modelleri ile çeşitli çiçek desenleri oluşturabilirsiniz. Bu iğne oyası modelleri özellikle genç bayanlar tarafından tercih edilmektedir. Tübentteki desenlere göre oluşturulan oya modeli oldukça şık ve güzel görünmektedir. Boncuk kullanmak istemeyen hanımlar pul iğne oyası modellerini kullanmayı tercih edebilirler.

Havlu kenarına yapılan iğne oyaları genellikle çiçek ya da kelebek desenlidir. Geometrik desenlerde de havlu kenarı işlemeleri yapılabilir. Havlu kenarlarında genellikle mavi, beyaz, yeşil renklerde iğne oyaları işlemeleri tercih edebilirsiniz. İğne oyaları her zaman moda olan çok zarif oya modelleridir. İğne oyaları günümüzde çok tercih edilmese de yastık kenarına da işlenebilmektedir. İğne oyası kullanarak tesbih modelleri de yapabilirsiniz. Bunlar biraz daha uğraştırıcı ve zahmetli modeller olduğu için günümüzde pek yaygın değil. İğne Oyası Modelleri 2020 modellerine galeriden göz atabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.