Moda Model

2020 İğne Oyaları

06.12.2018
2.320
2020 İğne Oyaları

Çeyizlerin vazgeçilmezlerinde olan İğne Oyaları farklı alanlardaki kullanım çokluğu sayesinde birçok kişinin sevdiği el işleri arasında yer alıyor. Havlu kenarlarına, yazmalara, baş örtülere, sehpa takımlarına ya da aklınıza gelebilecek her alanda kullanılabilen bir el işi modelidir. İğne oyaları biraz daha 3 boyutlu olan ve çok fazla el emeği gerektiren modeller arasında yer alır. Genellikle havlu ve yemeni uçlarına yapılan ve biraz da zahmetli duran bu el işi nihayete erdiğinde gerçekten çok şık modeller ortaya çıkarır.

Namaz baş örtülerinde sıklıkla yer alan iğne oyaları, gelin mevlitlerinde de sıklıkla kullanılır. Namaz başörtüleri daha çok çeyiz bohçalarında kullanılır. Çeyiz bohçalarında erkek tarafı kız tarafına küçük bohçalar hazırlar ve bunların içine de genellikle iğne oyalı ürünler konur. İğne oyalı modelleri yapmak amacıyla en basit olandan başlamak gerekir. El mahareti gerektiği için devamında da sabır gerekecektir. En önemli nokta özen göstermek ve sabırlı olmaktır. Normal olarak istekli olunduğu zaman buna bağlı zaten sabır da gerektiğinden işin sonu gelene kadar dikkat edilmeye özen gösterilir.

İğne Oyası Modelleri

İğne oyası modelleri arasında en çok çiçek motifli desenler dikkatleri üzerine topluyor. Bu nedenle de genellikle bu modellere ağırlık veriliyor. Gelincik, menekşe, papatya, lale gibi çiçek modelleri en çok tercih edilen motifler arasında yer alıyor. Bunun yanında işlenecek modelin desenine göre farklı desenler ona uygun modeller de işlenebilir.

İğne oyalarının Türk geleneklerinde yeri çok büyüktür. Bu nedenle çeyizlerde bu tip ürünlerin olmasına çok dikkat edilir. Estetik güzelliğinin yanı sıra verilen ciddi bir emek olduğundan herkes için beğeni kazanabilecek modeller arasındadır. Çok çeşitli iğne oyası namaz yazmalarını, hacca giden yaşlılarınıza hediye olarak da verebilirsiniz. Bu anlamda da kullanım alanı çok olan bir üründür.

İğne oyalı modeller aslında satışı olan ve çok fazla miktarda da para kazandırma olanağına sahiptir. Burada en dikkat edilen hususlar renkler ve iğne oyası örneğinin ağır olup olmamasıdır. Bu şekilde ev hanımları aile bütçelerine katkı sağlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.