Moda Model

2020 Kürtaj Fiyatları

23.02.2020
1.224
2020 Kürtaj Fiyatları

2020 Kürtaj Fiyatları devlet ve özel hastanelerde farklı fiyatlarda gerçekleşiyor. Bu nedenle de birçok ilde hastaneden hastaneye değişen fiyatlar mevcut. Elbette ki en pahalı olan en iyidir diye bir genelleme yapmak doğru olmaz. Böyle bir operasyon düşünülüyorsa öncelikle kesinlikle iyi bir araştırma yapılması gerekir. Çünkü olayın içinde henüz doğmamış olsa da bir insanın hayatı söz konusudur.

Kürtaj işlemlerinde bebeğin babasının da fikrinin alınması önemlidir. Eğer evlilik dışı bir hamilelik söz konusu değilse babanın fikrinin sorulması olası bir kötü sonucu engellemiş olur. Daha sonrasında hem fikir olunduğunda 2020 Kürtaj Fiyatları ve sağlık açısından etkileri araştırılarak kararın uygulanması ya da uygulanmaması daha doğru olur.

Bilinçsiz bireyler ve bilinçsiz cinsel ilişki nedeni ile birçok kadın kürtaj yaptırmak durumunda kalıyor. Bu durumun önlenmesi için öncelikle toplum bireylerinin bilinçlendirilmesi gerekir. Kürtaj, kelime anlamı olarak kazımak anlamına gelmektedir. İstenmeyen gebelik durumlarında kadınların başvurduğu yöntemlerden biri hiç şüphesiz kürtajdır. Kürtaj her ne kadar dinen günah olsa da bazı durumlarda anne sağlığını kurtarmaya yönelik olarak doğru bir tercih olabilir.

Kürtaj fiyatlarının 2020 senesinde de bu seneden çok farklı olmayıp çok az bir artış miktarının uygulandığı ve özel hastanelerde 2500 ₺ ve 3500 ₺ civarı iken devlet hastanelerinde 150 ₺ ve 1000 ₺ civarında olacağı saptanıyor.

Kürtaj İşleminin Fiyatlandırılması Nasıl Olur?

  • Gebelik işlemine ne kadar erken müdahale edilecekse kürtaj işleminin fiyatı da ona göre düşük olacaktır. Çünkü 10 haftadan büyük gebeliklere farklı aletlerle ve işlemlerle son verileceği için kullanılan malzemeler de bu anlamda etkilidir.
  • Özel hastanelerin fiyatlarının devlet hastanesine göre fazlalık göstermesinin yanında, özel hastaneler arasında da kesin bir fiyatlandırma yoktur. Aslında hastaneden hastaneye fiyat değiştiği için bazen devlet hastanesi fiyatlarında yakın ve uygun fiyatlara rastlamak mümkündür.
  • Klinik ve özel muayenehanede yapılacak kürtaj, otelcilik masrafları gibi bir durum olmayacağı için daha uygun fiyatlara denk gelecektir.
  • Lokal anestezi, genel anesteziye göre daha uygundur. Ancak genel anestezi çok daha rahat ve stressizdir. En azından olan biteni izlemek gibi bir durum söz konusu olmaz ancak her ikisinde de ağrı ya da acı duyulmaz. Gebelik büyüdükçe anestezi süresi ve anestezide kullanılan ilaçların dozu artmaktadır ve bununla beraber kürtaj işlemi de zorlaşmaktadır. Dolayısıyla kürtaj fiyatları da bir miktar yükselmektedir.
  • Vakum aspirasyon ile uygulanan kürtaj ücretleri eski senelere göre bu sene daha yüksek olduğu için gelecek sene de artması beklenmektedir.

Kürtaj İşlemi Nasıl Yapılır?

İsteyerek yapılan kürtajlarda gebeliğin sonlandırılma işlemi 10 haftalık gebeliklere kadar yapılabilir olarak değerlendirilir. 18 yaşından büyük ve evli olan kadınlar içim eşlerinin onayı olarak kürtaj işlemi yaptırmak mümkün olur. 18 yaş altı kişilerde aile onayı olarak kürtaj işlemini gerçekleştirebilirler. 10 haftadan büyük bir gebelik söz konusuysa kürtaj işlemi yasal olmadığı için ülkemizde yapılamaz.

Kürtaj işlemi bu operasyonu yapmak isteyen hastanın 1 hafta kadar öncesinden jinekolog doktorun kontrolleri doğrultusunda gerçekleşir. Olası aksilikleri en aza indirgemek amaçlı birçok kişi bu kontrolleri aksatmadan halletmelidir. Kürtaj genel anestezi ile yapılacaksa anestezi uzmanı tarafından tüm tetkikler yapılarak hastada sıkıntı ya da problem olmadığı takdirde hastaya gerekli bilgilendirme yapılarak gerçekleşir.

Kürtaj, Spekulm denilen aletle vajina genişletilir ve rahim ağzı görülür. Vajinanın içi solüsyon ile temizlenir. Teneculm denilen alet yardımı ile rahim düz bir hal alır, Rahim ağzı hamileliğin haftasına göre genişletilerek vakum enjektör yardımı ile bebeğin tamamı alınıncaya kadar çekilir. Bu işlem karışık gibi görünse de ortalama 5 dakikalık bir operasyondur.

Kürtajın Riskleri Var Mıdır? Bunlar Nelerdir?

Kürtaj kısa bir işlem olsa da aslında ciddi bir işlemdir ve etkileri elbette ki olacaktır. Bu nedenle uzman kişiler tarafından steril ortamlarda olması gerekir.

  • Adet düzensizliği olabilir (rahim içinde yapışıklık olursa)
  • Rahimde ya da vajinada yırtıklar oluşabilir
  • Enfeksiyon ( kötü koku, ateş, kasık ağrısı)
  • Rahimde parça kalırsa aşırı kanama
  • Kürtaj esnasında kullanılan ilaçlara karşı (özellikle anestetik maddelere karşı) alerji

Karşılaşılabilecek olası yan etkilerdendir. Farklı durumlarda doktora başvurulmalıdır.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Footer açıklama yazısı. Bu alan tema ayarlarından değiştirilebilmektedir.